Näe ja koe Laukaa

Elämyksiä hurjapäille ja rauhaa rakastaville

Elämyksiä hurjapäille ja rauhaa rakastaville

Mihin viedä vieraita, löytyisikö perheelle tai kaveriporukalle kivaa tekemistä? Missä voisi pistäytyä ohikulkumatkalla tai Laukaan loman aikana?

Kylpylä-hotelli Peurunka tarjoaa hulluna tekemistä vesihirmuille ja kokonaisen elämysmaailman liikunnan, ruokailun, hemmottelun ja tanssin ja tapahtumien muodossa. Perheille Nokkakiven huvipuisto pelihalleineen samoin kuin Tarhalehdon eläinpiha ovat kesäisin ohittamaton paikka. Tupaswillan perinnekylässä lämpiää Suomen ja ehkä koko maailman suurin savusauna ja Varjolan tilalla voi laskea kumiveneellä vapaana virtaavasta Kuusaan koskesta.

Hyvin hoidetut retkeilyreitit ja 30 laavua nuotiopaikkoineen tekevät Laukaasta retkeilijän unelman vaeltamiseen, pyöräilyyn ja hiihtämiseen.

Eikä tarvitse olla ulkoiluihminen ymmärtääkseen, miten upeat maisemat ympärillä avautuvat, kun jaksaa kivuta Hyyppäänvuorelle ja ryömiä vuoren luolastojen läpi tai taivaltaa Hitonhaudan mystisessä rotkomuodostelmassa. Keitele-Päijänne -kanavareitti sulkuineen ja sen monet kosket ja kapeikot tarjoavat veneilijöille ja muille vesillä liikkujille upeita maisemia ihailtavaksi ja luonnonsatamia ja palvelusatamia yöpymiseen. Vesistöreitin varrelle jäävät myös Fennoskandian laajimmalle levittäytyneet Saraakallion kalliomaalaukset. Vuoden 2017 vierasvenesatama-palkinnolla palkittu Laukaan satama on kesäisin Laukaan kirkonkylän sykkivä sydän ja vireä tapahtumapaikka.

Laukaassa on myös monia käsityöläisiä, joiden töitä löytyy parhaiten käsityömyymälä Kädenjäljestä ja Galleria Sarásta ja Taidekeskus Järvilinna on tunnelmallinen taitelijayhteisön työympäristö, kahvila ja näyttelyhuvila.

Näille sivuille on koottu vinkkejä niin hurjapäille kuin luonnossa liikkujille ja kulttuurinnälkäisillekin. Ja tapahtumakalenteria kannattaa käydä vilkuilemassa aina, kun menojalkaa vipattaa!

Kuusaankoski
Hyyppäänvuori
Kylpylähotelli Peurunka

#visitlaukaa

Voit jättää oman jälkesi jakamalla kuvia, kokemuksia tai muistoja Visit Laukaan some-kanavissa hashtagilla #visitlaukaa tai lähettämällä ehdotuksia myös muille seikkailijoille soveltuvista vierailukohteista ja tekemisestä.

Tehdään yhdessä Laukaa nauttimisen arvoiseksi paikaksi, Visit Laukaa!