Lähiluontopolku Vihtavuoressa

Vihtavuoren taajamassa Lammasmäessä on luontopolku, jossa pääset näkemään lyhyellä matkalla monenlaista: kasvillisuudeltaan monimuotoisen hiirenporraslehtopainanteen, jääkauden jälkiä, suomalaista kangasmetsää ja Vihtavuoren kylähistoriaa. Tarina Vihtavuoren jättiläisperheen puuhista tutustuttaa sinut paikalliseen luontoon. Tauluja kuvittavat Vihtavuoren alakoulun oppilaiden piirrokset.

Metsässä voit viettää satu- tai leikkihetken lasten kanssa. Tunnista kasveja, sammalia, jäkäliä ja lintuja taulujan avulla, istuskele muinaisella rantakalliolla ja lue luontopolun opastauluista, miten Vihtavuoren kylä syntyi.

 

Luontopolun taulut

1. Tervetuloa, 2. Hiirenporraslehto, 3. Lintuja, 4. Muurahaisten elämää, 5. Sammalmatto, 6. Jäkäläkallio, 7. Muinaisranta, 8. Vihtavuoren kylä, 9. Parakkimäen koulu, 10. Sanikkaisia, 11. Metsä, 12. Siirtolohkare,13. Metsän satoa

 

Reitin pituus ja vaativuus

Reitin pituus on 1,4 km ja se kulkee osittain mäkistä kuntopolkua myöten. Metsässä polku etenee epätasaisessa maastossa. Reitti on merkitty maastoon keltaisilla maalitäplillä ja luontopolkuviitoilla.

 

Ajo-ohjeet

Lammasmäen luontopolku sijaitsee Vihtavuoren liikuntapuiston vieressä. Jyväskyläntieltä (tie 637) Hermannintielle kääntyvässä risteyksessä on viitoitus Vihtavuoren liikuntapuistoon. Auton voi jättää luistelukaukalon parkkipaikalle. Hermannintien vieressä on viitta luontopolulle.

Luontopolun kartta

Lammasmäen luontopolun kartta

Lammasmäenkuja,
41330 Vihtavuori

Lammasmäenkuja

Lammasmäenkuja, Laukaa, Suomi

View larger map

#visitlaukaa

Voit jättää oman jälkesi jakamalla kuvia, kokemuksia tai muistoja Visit Laukaan some-kanavissa hashtagilla #visitlaukaa tai lähettämällä ehdotuksia myös muille seikkailijoille soveltuvista vierailukohteista ja tekemisestä.

Tehdään yhdessä Laukaa nauttimisen arvoiseksi paikaksi, Visit Laukaa!
X
X