Reittejä kuntosi mukaan

Lievestuoreen keskustasta 4 kilometriä sijaitsee Mustavuoren ulkoilualue. Se tarjoaa monipuolisen reittivalikoiman, hyvin hoidetut reitit ja pari taukopaikkaa tulisijoineen. Ulkoilija voi valita jonkin 3, 5, 7 ja 9 kilometrin rengasreiteistä tai suunnata loivapiirteistä yhdisreittiä 9-tien ja rautatien vartta pitkin Lievestuoreen taajamaan saakka. 9 km lenkiltä voi poiketa 1,5 km pituiselle polulle Lievestuoreen rantaan.

Sulan maan aikaan reitit kulkevat helppokulkuisia latupohjia ja metsäautoteitä myöten. Talvisin reiteillä kulkee hiihtoladut ja sään salliessa jäälatu Mustavuoren rannasta Lievestuoreelle. 3 ja 5 km ladut ovat talvisin valaistuja.

 

Ympäristöongelmasta hiihtäjien suosikiksi

Lyhin 3 km lenkki kulkee entisen lipeälammen ympäri Koivusuon helpon tasaisessa maastossa. Lievestuoreen selluloosatehtaan jätevesilammikko oli vuosikymmenet haiseva ympäristöongelma. Kuivatettu ja täytetty Lipeälampi on nykyisin puuton kenttä, jonka ympäri kiertää yksi alueen suosituimmista hiihtoreiteistä, tasainen 3 kilometrin mittainen lenkki.

Profiililtaan monipuoliset reitit ovat tehneet Mustavuoren ulkoilualueesta yhden Jyvässeudun suosituimmista hiihtomaastoista. Reitit soveltuvat monen ikäisille ja tasoisille liikkujille. Koivusuon kota entisen Lipeälammen vieressä ja Mustavuoren itärinteellä oleva kota ja laavu tarjoavat miellyttävät taukopaikat retkeilijöille.

Kaksi taukopaikkaa

Reitin varrella on nähtävissä kaiken ikäistä metsää hakkuuaukioista, taimikoihin ja vanhempiin metsiin. Pienet kosteikkoalueet ja eri metsätyypit tuovat vaihtelua kasvillisuuteen. Mustavuoren itärinteiden karuilla kallioilla kasvaa kaunista jäkä- ja sammalpeitteistä mäntymetsää.

Taukopaikkoja alueella on kaksi: Koivusuon kota ja Mustavuoren kota ja laavu. Molemmissa taukopaikoista löytyy puuvarasto, puucee ja roskis. Mustavuoren kodalla olevassa luontotaulussa on alueen kartta ja tietoa luonnosta.

 

Ajo-ohjeet

Mustavuoren ulkoilualue sijaitsee 4 km Lievestuoreelta Jyväskylään päin. Ulkoilualueen vieressä on kaksi paikoitusaluetta. Niistä toinen on 9-tien vieressä Mustanvuoren ulkoilualueen “stadionalueella”. Toinen laajennettu paikoitusalue on Saviontien varressa oikealla heti Kuopiontieltä Laukaaseen käännyttäessä.

Kuopiontie 1227,
41400 Lievestuore

Kuopiontie 1227

Kuopiontie 1227, 41400 Lievestuore

View larger map

#visitlaukaa

Voit jättää oman jälkesi jakamalla kuvia, kokemuksia tai muistoja Visit Laukaan some-kanavissa hashtagilla #visitlaukaa tai lähettämällä ehdotuksia myös muille seikkailijoille soveltuvista vierailukohteista ja tekemisestä.

Tehdään yhdessä Laukaa nauttimisen arvoiseksi paikaksi, Visit Laukaa!
X
X