Maaliskuu, 2019

03maalis09:0016:00Laukaan 49. laturetki ja ulkoilupäiväUlkoile suksilla tai ilman ja nauti taukokahvilojen antimista kaikkialla Laukaassa.

Tapahtuman tiedot

Laukaan laturetki ja ulkoilupäivä on monipuolinen liikuntatapahtuma, johon voi osallistua hiihtäen, kävellen, hölkäten tai vaikka lasten kanssa mäkeä laskien haluamansa pituisen matkan ja ajan. Matkaan voit lähteä mistä tahansa reittien varrelta. Laukaan laturetki ja ulkoilupäivä järjestetään tänä vuonna jo 49. kerran. Kaikki osallistujat voivat ottaa taukopaikoilta osallistujakortin, jonka palauttaneiden kesken järjestäjä Laukaan kunnan vapaa-aikatoimi Tatti arpoo kymmeniä liikunnallisia palkintoja.

Reittikuvaus

Laukaan laturetken ja ulkoilupäivän reitti kulkee eri puolilla Laukaata kattaen koko Metsoreitin Ampujein majalta Jyväskylästä Peurunkaan ja aina Suolahden rajalle saakka ja Äijälään Pohjois-Laukaaseen. Innokkaimmat hiihtäjät voivat suksia yhtä kyytiä Ampujien majalta Peurungan kautta Äijälän kylälle jopa 40 km yhteen suuntaan. Laturetkeen ja ulkoilupäivään voit osallistua myös Laukaan eri kylillä Lankamaalla, Valkolassa, Vehniällä, Vuonteella ja Tarvaalassa, Lievestuoreen Mustavuoressa sekä Laukaan kirkonkylässä Vuojärvellä.

Reittien varrella on useita kyläyhdistysten ja koulujen ylläpitämiä mehupisteistä ja kahviloita, joista voi ostaa juotavaa, evästä ja ruokaa käteisellä. Lämmin ateria on tarjolla Kuusan erämiesten majalla sekä Vehniällä kylätalo Himmassa, jossa on myös laskiaismarkkinat. Kevyttä ateriaa on tarjolla Valkolan koululla ja Äijälän seurantalolla. Kahviloita/mehupisteitä ja leimauspisteitä löytyy lisäksi useita. Kannattaa varata käteistä mukaan, jotta pääset nauttimaan latukahviloiden antimista ja jaksat nauttia ulkoilusta vaikka koko päivän!

Päivitys 3.3. klo 7.30: Lauantaina 2.3. satanut lumi on parantanut latujen kuntoa monissa paikoissa. Latukone on tehnyt koko eilisen illan ja viime yön töitä ajaen uusia latuja. Tarkista latujen kunnossapitotilanne latuinfosta.
Osa latureiteistä saattaa silti olla jäisiä ja roskaisia. Moottorikelkalla tehtyjä latuja ei jäätyneen lumen vuoksi ole voinut. Varovaisuutta hiihtoreiteille!

Reitti, taukopaikat ja leimauspisteet

P= perinteinen, V= vapaa tyyli.

Metsoreitti välillä Ampujien maja Peurunka Suolahti/Äijälä, 0 – 40 km yhteen suuntaan, P/V

 • Ampujien maja–Metsojärventie ja metsoreitin risteys 3 km (vain leimaus)
 • Metsojärventie–Vihtavuoren asema, P-paikka 6 km (mehuasema)
 • Vihtavuori–Kalliolan laavu 4 km (mehuasema)
 • Kalliolan laavu–Peurungan kota 8 km (mehuasema)
 • Peurungan kota–Kuusan erämiesten maja 4 km (lämmin ateria)
 • Kuusan erämiesten maja–Haapalan koulu 7 km (mehuasema)
 • Haapalan koulu–Äijälän seurantalo 7 km (kevyt ateria)
 • Haapalan koulu–Torikka (Suolahden suuntaan, vain leimaus)

Tapahtumaan voit osallistua myös seuraavissa taajamissa ja kyläladuilla:

 • Lievestuore, Mustavuori–Varikko 3/5/9- km P/V (mehuasema ja leimauspiste)
 • Lankamaa P (mehuasema)
 • Vehniä (Vehniän pururata mehuasema ja kylätalo Himma*, lämmin ateria klo 11–15)

Huomioithan, että sääolosuhteiden vuoksi reittiin voi tulla muutoksia erityisesti jääladuilla ja kyläladuilla.

* Laskiaisrieha Vihtavuoren liikuntapuistossa su 3.3. klo 13-15: luistelua, hiihtoa ja mäenlaskua. Myynnissä laskiaispullaa ja makkaraa.

*Laskiaismarkkinat kylätalo Himmassa (Jokihaarantie 29, Vehniä) su 3.3. klo 11–15: hernekeittolounas, kahvio, myyjäiset, kirpputori, arpajaiset, pelejä, parturi. 

Reittikartan taukopaikkoineen ja leimauspisteineen löydät Laukaan laturetken Facebook-sivuilta

Tulosta reittikartta mukaasi tästä.

Laukaan 49. laturetken ja ulkoilupäivän järjestää Laukaan kunnan vapaa-aikatoimi Vatti. Tervetuloa nauttimaan talvisesta päivästä iloiseen ulkoilutapahtumaan! 

Lisätietoja tapahtumasta:

Anitta Viinikangas, toimistosihteeri
p. 014 2675 725 tai 050 3153 500

Seppo Virta, vapaa-aikatoimenjohtaja / Työllistämispäällikkö
p. 0400 646 563

etunimi.sukunimi@laukaa.fi

 

Aika

(Sunnuntai) 09:00 - 16:00

Järjestäjä

Laukaan kunta Laukaantie 14, 41340 Laukaa

X
X