Aurinkoinen Perttulan tila ja ihana päiväpiknik

Aurinko on kyllä ihana asia! Varsinkin viime vuoden jälkeen tämä kevät on todella piristänyt mieltä. Ei ole ollut montaa päivää, jolloin ei ole hymy ollut huulilla täysin syyttä. Minulle aurinkoinen sää on aina tarkoittanut piknikiä ja aikaa hyvien ystävien seurassa. Tämä kevät on kuitenkin ollut täynnä kiireitä, jonka vuoksi piknikit ovat jääneet vähiin. Tällä kertaa halusimme porukalla löytää hieman erilaista tekemistä Laukaasta ja onnekseni pääsin viimein piknikille ihanalle Perttulan tilalle, https://perttulantila.fi.

Perttulan tila tarjoaa monenlaista tekemistä

Saavuttuamme tilalle meidät kohtasivat Perttulan tilan emännät Riitta ja Raisa. Tilaa pyörittävät siskokset Riitta, Raisa ja Riina, sekä heidän perheenjäsenensä ovat tiiviisti mukana tilan arjessa. Ennen piknikiä Raisa esitteli meille Perttulan tilaa ja lääniähän tilalta löytyy. Tilaa ympäröivät suuret pellot kuulsivat vehreyttä ja vihreyden keskelle nousseet voikukat iloitsivat auringosta. Kesäisin pelloilla käyskentelee myös ryhmä luonnon omia ruohonleikkureita, lampaita. Meidän vierailumme aikaan lampaat vielä olleet ehtineet pelloille. Päätimme tulla myöhemmin kesällä Perttulan tilalle uudestaan lampaita katsomaan. Toivotaan, että pääsemme naureskelemaan lampaiden hölmöilyille.

Peltojen takana seisoi jykevä metsä, jonne mekin lähdimme käyskentelemään ja nauttimaan puhtaasta ilmasta ja rauhallisesta oleskelusta. Hyttyset ja muurahaiset häiritsivät ystäväporukan kaupunkilaista hieman, mutta niistäkin selvittiin naurulla. Kävellessä Raisa kertoi tilan toiminnasta samalla kun me saimme rauhoittaa mieltämme metsän keskellä. Metsässä oli tunnelma, jossa lähes odotti röllin tai metsänpeikon ryömivän pian kolostaan moikkaamaan. Metsästä sukelsimme takaisin pellon laitaan, josta oikaisimme suoraan pellon poikki takaisin tilalle. Lähes polven korkuinen heinä kutitteli sääriä, kun tallustimme läpi suuren peltomaan.

Piknik täynnä herkkuja

Perttulan tila on itsessään todella viehättävä paikka seikkailla. Tila toikin minulle mieleen lapsuuden ja kaikki mummolan maatilalla vietetyt kesäpäivät. Perttulan tilan rakennuksista huokuu historia, sillä onhan tilalla ollut toimintaa jo ainakin lähes 300 vuoden ajan.

Levitimme tilan omenapuiden katveeseen ja istahdimme alas piknikille. Ympäröivät omenapuut olivat kukassa ja saimme nauttia kesän kauneudesta niiden katveessa. Piknik-koriimme Riitta oli kerännyt meille teetä, kahvia, raparperi-vaniljajälkiruokaa ja leipäsiä kauniisti käärittyinä. Hymy oli herkässä kuunnellessamme tarinoita tilan tapahtumista, historiasta ja tulevaisuudesta. Toinen ystävistäni innostui suunnattomasti tilan hevostallista, jossa majailee kaksi hevosta. Nautittuamme piknik-korin antimista kävimme moikkaamassa hevosia, rauhallista lämminveristä ja persoonallista suomenhevosta.

Perttulan tilassa on sitä jotain, sillä ehdimme jo ystävieni kanssa suunnitella uuden vierailun kesäkahvilaan heinäkuussa. Silloin otamme muitakin mukaan. Ajaessani kotiin kävin mielessäni läpi kaikki kaverit, joille voisin suositella tilaa yritystapahtumiin tai vaikka työhyvinvointipäiviin. Aurinkoiseen Perttulaan ja sen iloisten omistajien seuraan on vielä kesän aikana palattava, sillä onhan lampaiden himmailu pelloilla yksi kesän ehdottomista nähtävyyksistä!

Ja matka jatkuu,
Heta

http://www.rantapallo.fi/hetamentaries/