Näe ja koe Laukaa

Elämyksiä hurjapäille ja rauhaa rakastaville

Mihin viedä vieraita, löytyisikö perheelle tai kaveriporukalle kivaa tekemistä? Missä voisi pistäytyä ohikulkumatkalla tai Laukaan loman aikana?

Peurunka tarjoaa hulluna tekemistä vesihirmuille ja kokonaisen elämysmaailman liikunnan, ruokailun, hemmottelun ja tanssin ja tapahtumien muodossa. Perheille Nokkakiven huvipuisto pelihalleineen samoin kuin Tarhalehdon eläinpiha ovat kesäisin ohittamaton paikka. Tupaswillan perinnekylässä lämpiää Suomen ja ehkä koko maailman suurin savusauna ja Varjolassa voi laskea kumiveneellä vapaana virtaavasta Kuusaan koskesta.

Laukaa on retkeilijän unelmakohde

Hyvin hoidetut retkeilyreitit ja 30 laavua ja kotaa nuotiopaikkoineen tekevät Laukaasta retkeilijän unelman. Vaihtelevalla reitistöllä voit patikoida, pyöräillä ja hiihtää.

Ei tarvitse olla ulkoiluihminen ymmärtääkseen, miten upeat maisemat ympärillä avautuvat, kun jaksaa kivuta Hyyppäänvuorelle ja ryömiä vuoren luolastojen läpi tai taivaltaa Hitonhaudan mystisessä rotkomuodostelmassa. Teemakartat Laukaan ulkoilureiteistä ja Laukaan ulkoliikuntapaikoista auttavat sinua retkien suunnittelussa ja retkikohteisiin tutustumisessa. Keitele-Päijänne -kanavareitti sulkuineen ja sen monet kosket ja kapeikot tarjoavat veneilijöille ja muille vesillä liikkujille upeita maisemia ihailtavaksi ja luonnonsatamia ja palvelusatamia yöpymiseen. Vesistöreitin varrelle jäävät myös Fennoskandian laajimmalle levittäytyneet Saraakallion kalliomaalaukset. Vuoden 2017 vierasvenesatama-palkinnolla palkittu Laukaan satama on kesäisin Laukaan kirkonkylän sykkivä sydän ja vireä tapahtumapaikka.

Laukaassa on myös monia käsityöläisiä, joiden töitä löytyy parhaiten Kädenjälki-puodista ja ja Design- ja tarvikesoppi Sarásta. Taidekeskus Järvilinnassa on ympäri vuoden vaihtuvia korkeatasoisia näyttelyitä ja taitelijoiden työskentelytiloja, joissa yleisökin voi vierailla ja osallistua tapahtumiin ja kursseille.

Näille sivuille on koottu vinkkejä niin hurjapäille kuin luonnossa liikkujille ja kulttuurinnälkäisillekin. Ja Laukaan tapahtumakalenterista kannattaa käydä vilkuilemassa aina, kun menojalkaa vipattaa!

Hitonhauta

Hitonhauta on jylhä ja vaikuttava 800 metriä pitkä jääkauden aikana maastoon haljennut rotkolaakso Valkolan kylässä Laukaassa.
Tutustu kohteeseen

Kirkkoniemi

Kaunista männikköä kasvava Kirkkoniemen harjuineen on suosittu retkeilykohde ja historiallisesti merkittävä paikka.
Tutustu kohteeseen

Kanavateatteri

Kanavateatteri on maakunnallisesti merkittävä harrastajateatteri, jossa nähdään vuosittain 4–5 ensi-iltaa, 600-paikkaisessa kesäte
Tutustu kohteeseen

Oitinmäki

Oitinmäen jyrkkärinteisellä harjulla voit hengittää mäntymetsän raikasta tuoksua ja ihailla näkymiä Vatianjärvelle.
Tutustu kohteeseen

Metsoreitti

Laukaan läpi kulkeva tunnettu ulkoilureitti kotine ja laavuineen. Reitin varrella matkailukeskukset Peurunka ja Varjola.
Tutustu kohteeseen

Puuttuuko kohteesi sivustolta?

Voit lisätä kohteen sivustolle tai pyytää muutosta oheisen lomakkeen kautta.