Taidekeskus Järvilinna

Taidekeskus Järvilinna on elävä kulttuurikeskus, jossa järjestetään eri alojen taiteilijoiden kursseja ja työpajoja.

Tunnelmaa ja taidetta

Taidekeskus Järvilinna on tunnelmallinen eri alojen taiteilijoiden asuin- ja työskentely-ympäristö. Päärakennus Huvilassa ja ympäröivissä rakennuksissa järjestetään monenlaisia kursseja ja työpajoja. Huvilaa ympäröivät vehreä puistoalue ja veistospuisto.

Järvilinna sijaitsee Laukaan Leppäveden historiallisen kauniissa järvimaisemissa reilun 10 kilometrin päässä Jyväskylästä Laukaaseen. Taidekeskuksen omistaa Kauko Sorjosen säätiö. Tutustu taidekeskuksen taiteilijoihin ja heidän järjestämiinsä kursseihin ja työpajoihin Järvilinnan kotisivuilla.

Taidekeskus Järvilinnan näyttelytoiminta päättyi 31.5.2022. Taiteilijat jatkavat työskentelyä pajoissaan ja kurssi- ja työpajatoimintaa.

Käsityö- ja taidetyöpajoja Järvilinnassa

Alueen monissa rakennuksissa työskentelee ja asuu vakituisesti eri alojen taiteilijoita, taidevalajasta keraamikkoon ja huovuttajasta mosaiikkitaiteilijaan. He järjestävät kaikille avoimia taide- ja kädentaitokursseja, tilaustyöpajoja, tapahtumia ja vierailupäiviä pajoilleen. Pihalta löytyy myös Kaiken kansan verstas, joka on yleisölle avoin paja pieneen tai isompaankin puuhasteluun. Verstaassa on monenlaisia puun ja metallin työstöön sopivia käsikäyttöisiä ja sähköisiä työvälineitä pientä maksua vastaan.

Järvilinnassa nähdään usein myös ulkomaisia taiteilijoita, sillä Järvilinnan kansainvälinen residenssi on tarkoitettu vieraileville taiteilijoille lyhytaikaista asumista ja työskentelyä varten. Viime vuosina taiteilijoita on saapunut Mongoliasta, Japanista, Brasiliasta ja Kazakstanista saakka. Lisätietoja alueella työskentelevistä taiteilijoista ja näyttelyistä saat Taidekeskus Järvilinnan verkkosivuilta.

Järvilinnan veistospuisto

Huvilaa ympäröivä laaja piha-alue on itsessään elämys veistoksineen. Pihalla voi vapaasti käyskennellä järvimaisemasta, vanhoista puista ja taiteesta nauttien. Kesäisin tunnelmaa luo myös yli satavuotias Toimi-höyrylaiva, jonka kotilaituri on Järvilinnassa.

Ulkoiluharrastuksiin sopii vaikkapa kävelylenkki metsäpolkua pitkin näköalapaikalle tai läheiselle laavulle. Lumisina talvina rantaan viettävä rinne on oivallinen pulkkamäki.

Palanen Järvilinnan historiaa

Järvilinna on aikoinaan rakennettu tuomari Karl Johan Hjeltin kodiksi ja käräjöintipaikaksi v. 1891. Yli satavuotisen historiansa aikana se on toiminut myös poikien vastaanottolaitoksena ja Kuhankosken erityisoppilaitoksena. Nykyisin Järvilinnan omistaa Kauko Sorjosen säätiö.

Järvilinnan näyttelytoiminta päättyi 31.5.2022

Taidekeskus Järvilinnan näyttelytoiminta päättyi 31.5.2022. Taiteilijat jatkavat työskentelyä pajoissaan ja kurssi- ja työpajatoimintaa. Taidekeskus Järvilinna on avoinna yleisölle taidekurssien ja työpajojen sekä erillistapahtumien aikaan. Tarkista aukioloajat Järvilinnan kotisivuilta.

Varustelu ja lisäpalvelut

  • Työpajoja ja kursseja
  • Taiteilijoiden työhuoneita
  • Taiteilijaresidenssi
  • Veistospiha
  • Grillikota
  • Venelaituri
  • Näköalapaikka