Taidekeskus Järvilinna

Taidekeskus Järvilinnan huvilassa ja puutarhassa on taidenäyttelyitä, taide- ja matkamuistomyymälä sekä veistospuisto.

Tunnelmaa ja taidetta

Taidekeskus Järvilinna on kulttuurista ja historiasta kiinnostuneiden ympärivuotinen vierailukohde reilun 10 kilometrin päässä Jyväskylästä Laukaaseen.

Päärakennuksen Huvilan molemmissa kerroksissa on pysyviä ja vaihtuvia taiteeseen ja historiaan painottuvia näyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Näyttelysaleissa järjestetään myös konsertteja ja musiikkiesityksiä. Huvilan alakerrassa toimii taide- ja lahjatavaramyymälä. Huvilan tiloja ja pihan grillikotaa vuokrataan myös juhla- ja kokouskäyttöön.

Järvilinnan veistospuisto

Huvilaa ympäröivä laaja piha-alue on itsessään elämys veistoksineen. Pihalla voi vapaasti käyskennellä järvimaisemasta, vanhoista puista ja taiteesta nauttien. Kesäisin tunnelmaa luo myös yli satavuotias Toimi-höyrylaiva, jonka kotilaituri on Järvilinnassa.

Ulkoiluharrastuksiin sopii vaikkapa kävelylenkki metsäpolkua pitkin näköalapaikalle tai läheiselle laavulle. Lumisina talvina rantaan viettävä rinne on oivallinen pulkkamäki. Jäältä saattaa löytyä myös kaikkien käyttöön tarkoitettu napakelkka. Kesäisin rannalla soutajia odottelee myös vuokrattava soutuvene.

Käsityö- ja taidetyöpajoja Järvilinnassa

Alueen monissa rakennuksissa työskentelee ja asuu vakituisesti eri alojen taiteilijoita, taidevalajasta keraamikkoon ja huovuttajasta mosaiikkitaiteilijaan. He järjestävät kaikille avoimia taide- ja kädentaitokursseja, tilaustyöpajoja, tapahtumia ja vierailupäiviä pajoilleen. Pihalta löytyy myös Kaiken kansan verstas, joka on yleisölle avoin paja pieneen tai isompaankin puuhasteluun. Verstaassa on monenlaisia puun ja metallin työstöön sopivia käsikäyttöisiä ja sähköisiä työvälineitä pientä maksua vastaan.

Järvilinnassa nähdään usein myös ulkomaisia taiteilijoita, sillä Järvilinnan kansainvälinen residenssi on tarkoitettu vieraileville taiteilijoille lyhytaikaista asumista ja työskentelyä varten. Viime vuosina taiteilijoita on saapunut Mongoliasta, Japanista, Brasiliasta ja Kazakstanista saakka. Lisätietoja alueella työskentelevistä taiteilijoista ja näyttelyistä saat Taidekeskus Järvilinnan verkkosivuilta

Palanen Järvilinnan historiaa

Järvilinna on aikoinaan rakennettu tuomari Karl Johan Hjeltin kodiksi ja käräjöintipaikaksi v. 1891. Yli satavuotisen historiansa aikana se on toiminut myös poikien vastaanottolaitoksena ja Kuhankosken erityisoppilaitoksena. Nykyisin Järvilinnan omistaa Kauko Sorjosen säätiö.

Aukioloajat:

Taidekeskus Järvilinna on avoinna yleisölle ympäri vuoden. Tarkista aukioloajat Järvilinnan kotisivuilta. Ryhmille avoinna myös tilauksesta.

Varustelu ja lisäpalvelut

 • Taidenäyttelyitä
 • Työpajoja ja kursseja
 • Taiteilijoiden työhuoneita
 • Taiteilijaresidenssi
 • Taide- ja lahjatavaramyymälä
 • Kahviautomaatti
 • Veistospiha
 • Grillikota
 • Venelaituri
 • Näköalapaikka
 • Kokoustiloja

X
X
X