Niemelän lammastila

Tilapuoti, karitsanlihaa, kainuunharmastaljoja, villaa ja saippuaa. Soita ja sovi aika ostoksille!

Lähiruokaa Laukaasta

Niemelän lammastila on 132 vuotta vanha sukutila Laukaassa. Se jatkaa esi-isä Oskari Niemeläisen vuonna 1884 aloittamaa tilanpitoa neljännessä polvessa. Nykyisin lampaat ovat ottaneet lypsylehmien paikan ja pelloilla laiduntaa 90 kainuunharmasuuhta ja viisi isäpässiä. Harmas on suomalainen alkuperäisrotu ja sitä on olemassa koko maailmassa vain noin 2000 yksilöä. Rodun harvinaisuus ja alkukantaisuus viehättävät. Niemelän lammastila haluaakin osaltaan säilyttää lammasrodun arvokasta geeniperimää.

Tilalla tuotetaan huippulaatuista karitsan ja lampaanlihaa, uniikkeja harmastaljoja, villaa sekä omien lampaiden maidosta valmistettua lampaanmaitosaippuaa.

Makuelämykset lautasella syntyvät monesta asiasta. Lampaat saavat nauttia pitkästä laidunkaudesta laajoilla laitumilla, ensiluokkaisesta, lähes kokonaan omalla tilalla tuotetusta rehusta, toimivista tiloista ja ammattitaitoisesta hoidosta. Niemelän lammastila suosii lähialueen toimijoita lihantuotantoketjussa ja taljat muokkautetaan Suomessa. Tila on siirtymävaiheessa luomutuotantoon ja tuotettu liha on luomua vuonna 2018.

Niemelän lammastila haluaa toimia eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla ympäristöä ja eläimiä kunnioittaen. Sen tuloksena on puhdasta, aitoa ruokaa suoraan kuluttajille.

Tila sijaitsee Laukaan Äijälän kylässä n. 40 km Jyväskylästä pohjoiseen.

Niemelän lammastilan löydät myös Facebookista!

Tuotteet

  • Karitsan- ja lampaanlihaa suoraan kuluttajille
  • lampaantaljoja
  • lampaanvillaa
  • lampaanmaitosaippuaa