Tupaswillan perinnekylä

Tupaswilla on täynnä rehtiä olemista ja kokemista: unohtumaton paikka juhlia ja kokoustaa juurevasti.

Paremman olon perinnekylä

Tupaswilla on perinnekylä täynnä rehtiä olemista ja kokemista Laukaan sydänmailla Kuusan kylässä. Vinninlammen rannalla Kattamäen rinteiden kainalossa saunotaan, juhlitaan ja kokoustetaan perinteisin menoin.

Tupaswillan väki johdattaa vieraat entisajan tunnelmaan. Vanhat rakennukset, traktorit, koneet ja työkalut heräävät henkiin tarinoiden myötä, vauhdista ja pärinästä pitävät pääsevät hurjastelemaan ja rauhaa rakastavat rentoutumaan tähtien loisteessa.

Kokoukset ja pidot

Perinnekylän herkulliset pitopöydät hemmottelevat puhtaalla, hyvällä ruualla sopasta mahtipitoihin. Kylän pöydän antimista löytyy helpotusta myös kahvihampaan kolotukseen. Perinnekylän hirsinen päärakennus on suojannut sota-aikana Akseli Gallen-Kallelan taideteoksia ja nähnyt niin apteekkarin, hammaslääkärin kuin nimismiehenkin elämää. Vanhat huonekalut ja esineet tuovat kokouksiin ja juhlatilaisuuksiin hivenen historiaa. Päärakennuksessa on tilaa 80 ruokailijalle. Tilavassa perinnetuvassa kokoustetaan tai vietetään häitä tai muita perhejuhlia jopa 150 hengen joukolla hilpein mielin.

Aktiviteetit ja saunat

Tupaswillassa voit nauttia moottorien pärinästä ja luonnon rauhasta. Tekemistä löytyy vaikkapa sotakoneiden ja -pelien, taitoajojen ja teatterin parissa kuin Sepän pajassa tai perinnerasteillakin. Pärinästä pitävät pääsevät hurjastelemaan armeijan kalustolla pitkin Kattamäen jyrkkiä rinteitä.

Tupaswillan mahtisavusauna on elämys vailla vertaa. Se on Suomen paras yrityssavusauna ja tiettävästi maailman suurin savusauna. Mahtisavusaunassa järjestetään myös naisten turvesaunailtoja, jotka hellivät kehoa ja sielua. Niissä saunatonttu talsii huolehtimassa saunojien savuntuoksuisesta nautinnosta.

Tupaswillan tapahtumat – ihan kuin ennen vanhaan!

Tupaswilla on myös perinnetapahtumien näyttämö. Vuosittain elokuussa järjestetään Tupaswillan Perinnepäivät; muita perinnekylän tapahtumia ovat muun muassa keskiaikamarkkinat ja joulumarkkinat. Suosittuja tapahtumia ovat myös naisten turvesaunaillat ympäri vuoden sekä langanvärjäyskurssit luonnonväreillä kesäisin. Jo pihapiiriin saapuessasi hieraiset silmiä: kaikki Tupaswillassa on ihan niin kuin ennen!

Perinnekylän tapahtumat ja tarinat kumpuavat syvältä suomalaisesta voimasta. Tupaswilla on unohtumaton paikka juurevia kokemuksista ja mauista nauttiville. Iloitkaa perinteisin menoin!

Aukioloajat

Tupaswillan perinnekylä on avoinna ryhmille tilauksesta ja yleisölle tapahtumien aikaan.

Varustelu ja lisäpalvelut

  • Elämyspalvelut: sotakoneet- ja pelit, turvesaunat, teatteri, sepän paja jne.
  • Juhlapalvelut: ohjelmalliset polttarit, häät ja muut juhlat
  • Kokoukset ja virkistyspäivät
  • Kurssit
  • Minimessut
  • Saunat, mahtisavusauna, turvesauna
  • Tilaustyöt ja lahjakortit