Lammasmäen luontopolku

Vihtavuoren jättiläisperheen tarina tutustuttaa sinut lehdon rehevyyteen, metsän saloihin ja muinaisiin jääkauden aikoihin.

Lähiluontopolku Vihtavuoressa

Vihtavuoren kylässä sijaitsevalla luontopolulla on kompaktisti nähtävissä monenlaista: kasvillisuudeltaan monimuotoinen hiirenporraslehtopainanne, jääkauden jälkiä, Suomalaista kangasmetsää ja Vihtavuoren kylähistoriaa. Tarina Vihtavuoren jättiläisperheen puuhista tutustuttaa sinut paikalliseen luontoon. Tauluja kuvittavat Vihtavuoren alakoulun oppilaiden hienot piirrokset.

Voit viettää satu- tai leikkihetken lasten kanssa metsässä, tunnista kasveja, sammalia, jäkäliä ja lintuja taulujan avulla, istuskele muinaisella rantakalliolla ja lukea miten Vihtavuoren kylä syntyi.

Luontopolun taulut
1. Tervetuloa, 2. Hiirenporraslehto, 3. Lintuja, 4. Muurahaisten elämää, 5. sammalmatto, 6. Jäkäläkallio, 7. Muinaisranta, 8. Vihtavuoren kylä, 9. parakkimäen koulu, 10. Sanikkaisia, 11. Metsä, 12. Siirtolohkare,13. Metsän satoa

Reitin pituus ja vaativuus
Reitin pituus on 1,44 km kulkien osittain mäkistä kuntopolkua myöten. Metsässä polku menee epätasaisessa maastossa. Reitti on merkitty maastoon keltaisilla maalitäplillä ja luontopolkuviitoilla.

Ajo-ohjeet
Lammasmäen luontopolku sijaitsee Vihtavuoren urheilukentän vieressä. Jyväskyläntieltä Hermannintielle kääntyvässä risteyksessä on viitoitus Vihtavuoren urheilukentälle. Auton voi jättää luistelukaukalon parkkipaikalle. Hermannintien vieressä on viitta luontopolulle.

Luontopolun kartta

Lammasmäen luontopolun kartta

Lammasmäenkuja, 41330 Vihtavuori