Tarhalehdon eläinpiha

Tule, näe ja koe onnellisten eläinten elämää! Meillä pääset ruokkimaan ja paijailemaan aidolle maatilalle.

Maalaiselämää ja eläinten paijausta

Tarhalehdon eläinpihalla viilettää yli 100 onnellista eläintä. Ankat ja kalkkunat vaappuvat pitkin pihaa ja kanat kuopsuttavat maata. Lehmä ammuu lypsylle ja lampaat määkivät kuorossa.Vuohet loikkivat kiveltä toiselle ja possut ihmettelevät tallikissojen kellimistä auringossa. Aasit piehtaroivat laitumella ja ystävälliset ja uteliaat hevoset tulevat vieraita tervehtimään. Porot kirmaavat viereen herkullisen jäkäläaterian toivossa.

Eläinpiha tarjoaa mahdollisuuden tutustua eläimiin toimivalla maatilalla, kaikessa rauhassa. Siellä pääset näkemään läheltä, miten eläimiä hoidetaan. Eläimiä saa paijailla ja vaikka itsekin ruokkia tuoreella heinällä!

Tilalla on myös paljon vanhoja koneita, kaivuri, telakuormain, leikkialue ja paljon muuta nähtävää. Ratsastamaan pääset pienestä lisämaksusta  pikkuväen suosikeilla, shetlanninponeilla, hevosvankkurin kyytiin voi hypätä koko perhe (vankkuri ei aina saataville, tarkasta sivultamme päiväkohtaiset palvelut). Ratsastaminen ei vaadi aiempaa kokemusta, taluttaja on aina mukana ja hevosemme ovat koulutettuja ja tottuneita lapsiin. Tilalta saa lainaksi kypärän. Eväät voi nauttia ulkogrillillä tai kodassa tai ostaa kahvit, munkit tai jäätelöt kahvilasta. Tervetuloa maalle!

Ponipäivät, leirit ja muut tapahtumat

Tarhalehdon eläinpihassa järjestetään myös retkipäiviä, leirejä ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Eläinpihalla voit myös viettää vaikka ikimuistoisia syntymäpäiviä tai muita yksityistilaisuuksia.

Luokkaretkelle tai kerhoretkelle Tarhalehdon eläinpihaan

Eläinpiha on pienille kerholaisille ja koululaisille innostava ja elämyksellinen vierailukohde, josta riittää keskusteltavaa ja opiskelun aihetta myös retken jälkeen. Voit myös järjestää kaikkien aikojen luokkaretken ja käydä saman päivän aikana kahdessakin kohteessa, sillä vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Tarhalehdon eläinpihasta sijaitsee Nokkakiven huvipuisto.

Aukioloajat ja pääsymaksut

Tarkista aukioloajat ja pääsymaksut Tarhalehdon eläinpihan kotisivuilta www.tarhalehto.fi.

Sijainti

Tarhalehdon eläinpiha sijaitsee Laukaassa Lievestuoreella runsaan 20 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Lähellä on myös Nokkakiven huvipuisto.

Varustelu ja lisäpalvelut

  • Kahvio
  • Leikkialue
  • Lemmikkipuoti
  • Pieni kirpputori ja sisustusaitta