Tunnelmaa ja taidetta

Taidekeskus Järvilinna on kulttuurista ja historiasta kiinnostuneiden ympärivuotinen vierailukohde reilun 10 kilometrin päässä Jyväskylästä Laukaan suuntaan.

Päärakennuksen Huvilan molemmissa kerroksissa on pysyviä ja vaihtuvia taiteeseen ja historiaan painottuvia näyttelyitä, joihin on vapaa pääsy. Näyttelysaleissa järjestetään myös konsertteja ja musiikkiesityksiä. Huvilan alakerrassa on tunnelmallinen kahvila. Kahvilan yhteydessä toimii taide- ja lahjatavaramyymälä. Huvilan tiloja ja pihan grillikotaa vuokrataan myös juhla- ja kokouskäyttöön.

 

Järvilinnan veistospuisto

Huvilaa ympäröivä laaja piha-alue on itsessään elämys veistoksineen. Pihalla voi vapaasti käyskennellä järvimaisemasta, vanhoista puista ja taiteesta nauttien. Kesäisin tunnelmaa luo myös yli satavuotias Toimi-höyrylaiva, jonka kotilaituri on Järvilinnassa.

Ulkoiluharrastuksiin sopii vaikkapa kävelylenkki metsäpolkua pitkin näköalapaikalle tai läheiselle laavulle. Lumisina talvina rantaan viettävä rinne on oivallinen pulkkamäki. Jäältä saattaa löytyä myös kaikkien käyttöön tarkoitettu napakelkka. Kesäisin rannalla soutajia odottelee myös vuokrattava soutuvene.

 

Kaiken kansan verstas ja taiteilijoiden työpajoja

Alueen monissa rakennuksissa työskentelee ja asuu vakituisesti eri alojen taiteilijoita, taidevalajasta keraamikkoon ja huovuttajasta mosaiikkitaiteilijaan. He järjestävät kaikille avoimia taide- ja kädentaitokursseja, tilaustyöpajoja, tapahtumia ja vierailupäiviä pajoilleen. Pihalta löytyy myös Kaiken kansan verstas, joka on yleisölle avoin paja pieneen tai isompaankin puuhasteluun. Verstaassa on monenlaisia puun ja metallin työstöön sopivia käsikäyttöisiä ja sähköisiä työvälineitä pientä maksua vastaan.

Järvilinnassa nähdään usein myös ulkomaisia taiteilijoita, sillä Järvilinnan kansainvälinen residenssi on tarkoitettu vieraileville taiteilijoille lyhytaikaista asumista ja työskentelyä varten. Viime vuosina taiteilijoita on saapunut Mongoliasta, Japanista, Brasiliasta ja Kazakstanista saakka. Lisätietoja alueella työskentelevistä taiteilijoista ja näyttelyistä saat Taidekeskus Järvilinnan verkkosivuilta.

 

Palanen Järvilinnan historiaa

Järvilinna on aikoinaan rakennettu tuomari Karl Johan Hjeltin kodiksi ja käräjöintipaikaksi v. 1891. Yli satavuotisen historiansa aikana se on toiminut myös poikien vastaanottolaitoksena ja Kuhankosken erityisoppilaitoksena. Nykyisin Järvilinnan omistaa Kauko Sorjosen säätiö.

 

Aukioloajat:

Taidekeskus Järvilinna on avoinna yleisölle ympäri vuoden. Tarkista aukioloajat Järvilinnan kotisivuilta. Ryhmille avoinna myös tilauksesta.

Varustelu ja lisäpalvelut

 • Kahvila
 • Juhla- ja kokoustiloja
 • Taidenäyttelyitä
 • Taiteilijoiden työhuoneita
 • Työpajoja ja kursseja
 • Taiteilijaresidenssi
 • Taide- ja lahjatavaramyymälä
 • Veistospiha
 • Grillikota
 • Soutuvene vuokrattavana
 • Venelaituri
 • Näköalapaikka

045 128 7778 (Taidekeskus Järvilinna)
050 566 6975 (kahvila ja kokouspalvelut)

Järvilinnantie 213,
41330 Laukaa

info@jarvilinna.fi
jarvilinna.arja@gmail.com (kahvila ja kokouspalvelut)

Järvilinnantie 213

Järvilinnantie 213, Laukaa, Suomi

View larger map

#visitlaukaa

Voit jättää oman jälkesi jakamalla kuvia, kokemuksia tai muistoja Visit Laukaan some-kanavissa hashtagilla #visitlaukaa tai lähettämällä ehdotuksia myös muille seikkailijoille soveltuvista vierailukohteista ja tekemisestä.

Tehdään yhdessä Laukaa nauttimisen arvoiseksi paikaksi, Visit Laukaa!
X
X