Tunnelmaa ja taidetta

Taidekeskus Järvilinna on sekä kulttuurin harrastajien ehdoton vierailukohde kuin pikaista taukoa kaipaavien ohikulkijoiden tunnelmallinen hengähdyspaikka. Huvilan yläkerrassa on pysyviä ja vaihtuvia taidenäyttelyitä ja alakerrassa tunnelmallinen kahvila. Kahvilan yhteydessä toimii taide- ja matkamuistomyymälä. Huvilaa ympäröivä puisto itsessään on elämys taideteoksineen ja joka kesä puistosta löytää jotain uutta ihailtavaa.

Taidekeskus Järvilinnan alueella työskentelee vakituisesti useita eri alojen taiteilijoita. Heidän töitään on esillä taidekeskuksessa ja sen pihapiirissä. Taitelijoiden työskentelyä on mahdollista päästä seuraamaan tilauksesta tai kun taiteilija työskentelee. Järvilinnan taitelijat järjestävät myös yleisölle kursseja ja näytöksiä tilauksesta. Lisätietoja alueella työskentelevistä taiteilijoista ja näyttelyistä saat Taidekeskus Järvilinnan verkkosivuilta.

Järvilinnan taidenäyttelyihin on vapaa pääsy. Pysähdy hetkeksi tai inspiroidu taiteesta ja ympäröivän luonnon kauneudesta ajan kanssa!

Lisätietoa kahvilasta, kokous- ja juhlatiloista sekä taitelijaresidenssistä

Palanen Järvilinnan historiaa

Taidekeskus Järvilinnan huvila rakennettiin vuonna 1891 tuomari Karl Johan Hjeltin kodiksi ja se toimi myös Laukaan käräjäpaikkana. 1920-luvulta alkaen Järvilinnassa toimi vuosikymmeniä poikakoti, ja sen jälkeen Kuhankosken erityisammattikoulu 80- luvulta alkaen. Nykyisin Järvilinnan omistaa Kauko Sorjosen säätiö, joka tarjoaa alueelta työtiloja ja taiteilijaresidenssitoimintaa vieraileville taitelijoille.

Aukioloajat:

Taidekeskus Järvilinna on avoinna yleisölle talvikaudella ke-su klo 12–17 ja kesäisin ti-su klo 12–18. Ryhmille avoinna myös tilauksesta.

Varustelu ja lisäpalvelut

  • Kahvila
  • Taide- ja matkamuistomyymälä
  • Taidepuisto
  • Juhla- ja kokoustiloja
  • Kasvihuone-kisahalli
  • Taiteilijaresidenssi
  • Venelaituri
  • Näköalapaikka

050 566 6975 (kahvila ja kokouspalvelut)
045 128 7778 (Taidekeskus Järvilinna)

Järvilinnantie 213,
41330 Laukaa

jarvilinna.arja@gmail.com (kahvila)
info@jarvilinna.fi

Järvilinnantie 213

Järvilinnantie 213, Laukaa, Suomi

View larger map

#visitlaukaa

Voit jättää oman jälkesi jakamalla kuvia, kokemuksia tai muistoja Visit Laukaan some-kanavissa hashtagilla #visitlaukaa tai lähettämällä ehdotuksia myös muille seikkailijoille soveltuvista vierailukohteista ja tekemisestä.

Tehdään yhdessä Laukaa nauttimisen arvoiseksi paikaksi, Visit Laukaa!
X
X