Oitinmäki

Oitinmäen jyrkkärinteisellä harjulla voit hengittää mäntymetsän raikasta tuoksua ja ihailla näkymiä Vatianjärvelle.

Harjunmaiseman kauneutta

Kiivetessäsi jyrkkärinteistä Oitinmäkeä ylös voit vain ihmetellä, kuinka valtavia maamassoja jäätikkö ja sen sulamisvedet ovat kymmeniä tuhansia vuosia sitten siirrelleet.

Harjujensuojeluohjelmaan kuuluva Oitinmäki kohoaa 73 m ympäristöään korkeammalle. Sen päältä puuston välistä on näkymä Vatianjärvelle, jonka päässä voi erottaa Äänekosken sellutehtaan savut. Näköalapaikalla olevasta taulusta voit tutkia alueen karttaa ja muita tietoja.

Oitinmäen päällä kasvaa valoisaa kuivahkonkankaan mäntymetsää, jossa on miellyttävä kävellä polkua myöten. Polku on osa vanhaa luontopolkua, joka on merkitty maaston puihin punaisilla merkeillä. Reittivalinnoista riippuen voit tehdä Oitinmäelle 1–2 km kävelylenkin. Polulle pääsee Peurungan suuntaan menevältä Metsoreitiltä. Metsoreitille pääsee Varjolan tilan ja Kuusaan kanavateatterin parkkipaikoilta.

Oitinmäen kodalla on puuvarasto, puucee ja roskis sekä opaste Oitinmäen päällä olevalle näköalapaikalle.

Oitinmäen päälle menevät polut ovat jyrkkärinteisiä, eivätkä sovellu liikuntarajoitteisille.

Ajo-ohjeet

Oitinmäki sijaitseen Kuusaassa Laukaan keskustasta 6,5 km pohjoiseen Suolahdentien (637) varrella. Varjolan tilan ja Kuusaan kanavateatterin pihoissa ovat parkkialueet. Varjolan tilan parkkipaikalta pääsee Metsoreitille Peurungan suuntaan. Kanavateatterin pihassa roskakatoksen vierestä lähtee polku ylämäkeen, joka menee Metsoreitille ja jota lähdetään kulkemaan vasemmalle. Helpoiten Oitinmäelle päässee kodalta lähtevää polkua myöten tai Metsoreitiltä lähtevää vanhaa luontopolkua myöten.

Koskelantie 43, 4130 Kuusa