Paikallista osaamista ja ulkoilua Lievestuoreella

Olen vain kuullu että Mustavuoren ulkoilureitti on loistava hiihtämiseen talvella, mutta kun kuulin että reitit ovat myös mukavia kesäisin oli pakko lähteä kokeilemaan! Ja vielä aurinkokin paistoi täydeltä taivaalta, täydellinen sää pienelle kävelyretkelle. Päätin lähteä matkaan siskoni kanssa, joten pakkasimme eväitä reppuun unohtamatta aurinkorasvaa ja juomapulloa. Matkalla tajusimme että otimme liian vähän eväitä mukaan, joten päätimme suunnata JyväsPakarille hakemaan täydennystä eväslaatikoihin. JyväsPakarin tuotteet ovat itselle tuttuja,kun pyrin suosimaan leipäostoksissani paikallista kädenjälkeä ja laatua. Leipomonmyymälässä on myös kahvila ja lounastarjoilu, mikä on todella kätevää kun tämä myymälä sijaitsee ihan moottoritien vieressä.

Kun eväät oli ostettu päätimme koukata Lievestuoreen keskustan kautta Mustavuoreen.

Olimme juhannuksen alla liikenteessä ja huomasimme tien vieressä kyltin, jossa mainostettiin juhannusmarkkinoita. Kuinka ihanaa! Päätimme pysähtyä markkinoilla ja katsoa mitä kaikkea sieltä löytyy, kokonainen tila täynnä paikallista käsityötä ja osaamista! Paikalliset yrittäjät olivat tuoneet omia tuotoksiaan myyntiin maustekahveista aina käsintehtyihin vaatteisiin. Markkinat olivat siis sisätiloissa, mikä oli minusta mukavaa vaihtelua perinteisiin markkinoihin. Mukaan nappasimme paikallista hunajaa ja kävimme myös viereisellä torilla katsomassa juuri avattua torikahvila Mansikkaa. Kahvila näytti olevan paikallisten suosiossa, mikä on todella hyvä juttu. Juuri tuollaiset paikat luovat yhteisöllisyyden tunnetta ja toimii kohtaamispaikkana monille.

Lievestuoreen ulkoilureiteistä ainut tuttavuus on Hyyppäänvuori,

Lievestuoreen ulkoilureiteistä ainut tuttavuus on Hyyppäänvuori, jossa kiivetään nimensä mukaisesti
Hyyppäänvuoren huipulle katsomaan kauniita maisemia. Tuolla kyseisellä paikalla on tullut myös
vietettyä aikaa partiolaisten kanssa pienten leirien muodossa. Kuten aikaisemmin mainitsin olin kuullut Mustavuoresta paljon hyvää hiihtäjiltä, jotka suosivat paikan hiihtolatuja talvisin. Tutkailimme ulkoilukarttaa ja reittejä oli miltein loputtomiin, mutta päädyimme kävelemään 3 kilometrin lenkin Lipeenlammen ympäri kuuman sään takia. Reitti on valittu joten matkaan vain! Tuossa 3 km kierroksella maa oli tasaista ja mukavaa kävellä, vaikka moottoritien puoleinen kulku ei ollut ehkä kaikista mielyttävin liikenteeen takia. Mutta kun siitä oltiin päästy ohi oli ihanan rauhaisaa ja kaunista metsää ympärillä,unohtamatta lintujen laulua korvissa.Reitin varrella oli erilaisia tehtäviä mitä pystyi suorittamaan, tehtävät olivat hauskoja ja lisäsivät ekstra potkua päivään. Mustavuoren 3km matka kuuluu Laukaan LiikuntaElämyspolku- ulkoilureitteihin. Reittejä on monen pituisella matkalla ja ovat ympäri Laukaan kuntaa, suosittelen niihin tutustumista ja kokeilua. Aktiviteetit ja tehtävät ovat helppoja,piristäen kävelylenkkejä lasten kanssa tai ihan omaksi iloksi!

Päivä oli todella kuuma ja aurinkoinen

Päivä oli todella kuuma ja aurinkoinen, mutta onneksi reitin varrelta löytyi kota jossa pystyimme levähtämään ja nauttimaan eväitä. Eväitä syödessämme tutkimme myös ympäröivää ympäristöä ja ohitsemme käveli lenkkeilijä koiransa kanssa. Olisimme myös ottaneet koiramme mukaan,mutta paahtavan kuumuuden takia vanha koiramme päätti pysyä talomme viileydessä. Eväät syötyämme mietimme muutammeko suunnitelmaa ja lähtisimme kävelemään kohti itse Mustavuorta ja järven rantaa,mutta kuumus vei voiton ja jatkoimme Lipeenlammen kiertämistä. Niin oli kyllä parempi,koska emme olleet varautuneet pidempään kävelyyn, mutta on pakko tulla kyllä takaisin ja käydä kävelemässä Mustavuorelle asti. Mustavuoren reiteistä on moneksi, koska meitä vastaaan tuli pari nuorta poikaa maastopyörineen eli reitit kelpaavat myös mainiosti maastopyöräilyyn! Matkaan voi lähteä siis ihan jalan tai pyöräillen ja talvella sukset jalkaan ja menoksi. Reitit sopivat arkiseen reippailuun tai haastetta saa kyllä lisättyä valitsemalla haastavamman reitin tai kulkuvälineen liikkumiseen.

Mustavuoren reitti oli mukava kokea ja kävellä omassa tahdissa upeissa maisemissa!

Suosittelen lämpimästi alueen ulkoilureittejä ja tietysti myös Hyyppäänvuoren kiipemistä. Helppoa ja rentoa urheilua ja yhdessä oloa kavereiden tai perheen kanssa!