Lähiruokaa Laukaasta

Niemelän lammastila on 132 vuotta vanha sukutila Laukaassa. Se jatkaa esi-isä Oskari Niemeläisen vuonna 1884 aloittamaa tilanpitoa neljännessä polvessa. Nykyisin lampaat ovat ottaneet lypsylehmien paikan ja pelloilla laiduntaa 90 kainuunharmasuuhta ja viisi isäpässiä. Harmas on suomalainen alkuperäisrotu ja sitä on olemassa koko maailmassa vain noin 2000 yksilöä. Rodun harvinaisuus ja alkukantaisuus viehättävät. Niemelän lammastila haluaakin osaltaan säilyttää lammasrodun arvokasta geeniperimää.

Tilalla tuotetaan huippulaatuista karitsan ja lampaanlihaa, uniikkeja harmastaljoja, villaa sekä omien lampaiden maidosta valmistettua lampaanmaitosaippuaa.

Makuelämykset lautasella syntyvät monesta asiasta. Lampaat saavat nauttia pitkästä laidunkaudesta laajoilla laitumilla, ensiluokkaisesta, lähes kokonaan omalla tilalla tuotetusta rehusta, toimivista tiloista ja ammattitaitoisesta hoidosta. Niemelän lammastila suosii lähialueen toimijoita lihantuotantoketjussa ja taljat muokkautetaan Suomessa. Tila on siirtymävaiheessa luomutuotantoon ja tuotettu liha on luomua vuonna 2018.

Niemelän lammastila haluaa toimia eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla ympäristöä ja eläimiä kunnioittaen. Sen tuloksena on puhdasta, aitoa ruokaa suoraan kuluttajille.

Tila sijaitsee Laukaan Äijälän kylässä n. 40 km Jyväskylästä pohjoiseen.

Niemelän lammastilan löydät myös Facebookista!

Tuotteet

  • Karitsan- ja lampaanlihaa suoraan kuluttajille
  • lampaantaljoja
  • lampaanvillaa
  • lampaanmaitosaippuaa

050 324 2379

Hoikkalantie 44,
41390 Laukaa

karitsakammari@outlook.com

Hoikkalantie 44

Hoikkalantie 44, Laukaa, Suomi

View larger map

#visitlaukaa

Voit jättää oman jälkesi jakamalla kuvia, kokemuksia tai muistoja Visit Laukaan some-kanavissa hashtagilla #visitlaukaa tai lähettämällä ehdotuksia myös muille seikkailijoille soveltuvista vierailukohteista ja tekemisestä.

Tehdään yhdessä Laukaa nauttimisen arvoiseksi paikaksi, Visit Laukaa!
X
X