Eliisa Määttälän ja Raimo Mattssonin taiteilijatapaaminen Taidekeskus Järvilinnassa

Kuvataiteilijat kertovat näyttelyvieraille taiteestaan.

Turkulaiset kuvataiteilijat Eliisa Määttälä ja Raimo Mattsson päättävät ”Kaikki pääsivät kuvaan” ja ”Sanaton” taidenäyttelynsä 31.10.2021 Taidekeskus Järvilinnassa ja ovat näyttelyiden viimeisenä päivänä paikalla kertomassa näyttelyvieraille taiteestaan ja esillä olevien kokonaisuuksien taustoista.

Eliisa Määttälän työskentelyn lähtökohta on erilaiset ihmiselämän ilmiöt, joita voi käsitellä taiteen keinoin, parantaen maailmaa. Sitä kuvastaa myös näyttelyn nimi ”Kaikki pääsivät kuvaan”. Eliisa Määttälä käyttää teoksissaan piirtämisen ja maalauksen tekniikoita, sekä monenlaisia pohjamateriaaleja, hartsia ja kierrätetyistä kehyksistä luotuja yksityiskohtia.

Raimo Mattssonin akryylimaalaukset viestivät runnollista rauhaa, harmoniaa ja tasapainoa. Visuaalisesti hiljainen taide ei kuitenkaan ole sanatonta, vaan se antaa hiljaisuudessaan mahdollisuuden ajatuksille, tarinoille ja kertomuksille. ”Taide on hiljainen, lyhyt, merkityksetön huokaus ja vivahde. Se on kommentti ja tauko sanojen välillä, joita kukaan ei huomaa, mutta joka pitää ratkaisevalla tavalla kaiken yhdessä. Hiljaisuudessa löytyy se lyhyt hetki, joka tekee sen ratkaisevan eron.”

Eliisa Määttälä ja Raimo Mattsson ovat tavattavissa Taidekeskus Järvilinnassa sunnuntaina 31.10.2021 klo 12 – 17.

Lämpimästi tervetuloa!