Pieni vaellus on ammattikuvataiteilijoiden ryhmä, joka on perustettu vuonna 2011 Jyväskylässä. Ryhmällä on ollut useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Jokainen näyttely on pieni vaellus uuteen paikkaan – siitä ryhmän nimi. Ryhmän näyttelyt ovat olleet Jyväskylässä vuosina 2011 ja 2012 Galleria Patinassa, 2011 Kunstikooli Galleriissa Haapsalussa, Virossa ja 2012 F.M. Dostojevskin museossa Pietarissa, Venäjällä. 2015 ryhmä esiintyi Galleria ATRIUMissa, Prahassa, Tsekin tasavallassa sekä Mäntän Honkahovissa, ja 2018 Kulttuurikeskus Poleenissa Pieksämäellä.
Ryhmän koostumus on hieman vaihdellut eri matkoilla. Järvilinnan näyttelyssä mukana ovat Pertti Karjalainen, Minja Revonkorpi, Sonja Vectomov ja Auli Halttunen. Taiteilijat kulkevat rinnakkain, käyden keskusteluja, kukin omaa työtään tehden, lopulta kohdaten teoksineen näyttelyssä, jatkaakseen taas kukin omia polkujaan eteenpäin. Näyttelyssä on esillä valokuvina ja aiemmissa näyttelyissä olleiden teosten myötä kurkistus vaelluksemme vaiheisiin, mutta pääpaino on uusissa, tätä näyttelyä varten tehdyissä teoksissa. Jokainen on kirjoittanut omasta tekemisestään
muutaman sanasen:
AULI HALTTUNEN Olen maalarina koloristi ja maalaan etupäässä akryyli- ja öljyväreillä. Tässä näyttelyssä minulla on kaksi uutta suurikokoista maalausta, joiden rinnalle olen tuonut vanhempaa tuotantoani. Uusimmissa maalauksissani Väriavaruus ja Väritaivas, lähtökohtana olivat väri, muoto ja pyrkimys abstraktiin tyylisuuntaan. Teoksissa löytyy värien harmoniaa ja disharmoniaa. Niiden avulla tulkitsen tunnetilaa; iloisuutta ja kiitollisuutta vaikeuksienkin keskellä. Värin ohella muoto on minulle tärkeää. Siksi olen viehtynyt sahaamaan puuta muotoon ja esimerkiksi pingottamaan sille kankaani.
PERTTI KARJALAINEN Näyttelyteokseni koostuu kahdesta eri osiosta. Ensimmäinen on maalaussarja vuodelta 2021. Lisäksi siinä on mukana arkisia valokuvaotoksia ja eri matkoilla ottamiani valokuvia muokattuna. Toinen osio on erillinen UV-valo-tilakokonaisuus. Tähän Pieni Vaellus -ryhmän juhlanäyttelykokonaisuuteen olen kerännyt materiaaleja ja aineistoa useilta vuosilta useilta matkoiltani, jotka ovat suuntautuneet Venäjän eri alueille Pihkovasta Jamalin ja Taimyrin niemimaalle. Olen myös tehnyt kymmenen vuoden sisällä matkoja syntymäkaupunkiini Rovaniemelle, ja äitini kuoleman jälkeen jättänyt hyvästejä osalle elämäni historiaa.
MINJA REVONKORPI Yhteys luontoon on vahvistunut kuluneena vuonna. Olen saanut kasvihuoneen, kulkenut metsässä, tutustunut useisiin luontopolkuihin kotikaupungissani. Vihreys on tullut myös maalauksiini, mutta en kuvaa realistisia näkymiä vaan sisäistä tunnetta kaiken yhteydestä. Matkat ovat viime aikoina olosuhteiden pakosta olleet lyhyitä ja lähellä kotia, mutta se on tuntunut loppujen lopuksi rauhoittavalta. Mikä tahansa matka on tavallaan matka itseen, samoin kuin jokaisessa teoksessa on palanen taiteilijan sisintä. Maalausteni naishahmot eivät kuitenkaan ole omakuvia, vaan näen ne yleistettävinä hahmoina.
SONJA VECTOMOV Näyttelyn uusimat työt ovat keramiikkaveistoksia. Rakastan sormien alla pehmeästi taipuvaa kosteaa savea. Se tottelee nopeasti sormieni käskyä ja muotoutuu halumaani muotoon. Ihminen ja hänen tunnetilansa ovat ajankohtaisia ja minulle tärkeitä teemoja. Monet savityöt muuntuvat pronssiveistoksiksi. Pronssi on rakas materiaali, mutta nykyään kokeilen myös muita materiaaleja ja niiden yhdistelmiä. Töissä käsittelen ihmisenä olemista ja sen suhtautumista itseensä ja toisiin ja sitä kautta ympäristöön ja luontoon. Ihminen ja luonto ovat minulle tyypillisiä aiheita. Useimmat pronssityöt ovat lintuaiheisia. Seuraan lintujen elämää, niiden käytöstä, liikkeittä ja luonteita. Veistoksina ne saavat uusia muotoja ja merkityksiä.