Sade Hiidenkari: Sydänjuuria myöten

Näyttely Taidekeskus Järvilinnassa

Sydänjuuria myöten -näyttely pohjautuu kuvataiteilija Sade Hiidenkarin samannimiseen taiteen maisterin opinnäytetyöhön Aalto-yliopistossa 2018. Sen taustalla on myös vuosikymmenien toiminta kuvataiteilijana, ja ympäristön puolustajana.

Suhde metsiin ja koko luontoon kertoo myös ihmisen suhteesta itseensä. Olemme miljoonien vuosien evoluution mittaan kehittyneet ja muokkautuneet lajina yhdessä kaikkien muiden lajien, puiden, kasvien, eläinten ja mikrobien kanssa. Syväekologia ja ekopsykologia yhdistävät ihmisen psyyken vuorovaikutussuhteeseen niiden kanssa. Ne herättävät myös kysymyksen, mitä olemme nyt tekemässä luonnolle ja samalla itsellemme?

”Vaikka lähtökohta oli hyvin yleinen ja teoreettinenkin, tästä näyttelystä tulikin hyvin henkilökohtainen. Se kuvaa omaa turhautumistani, voimattomuuden ja riittämättömyyden tunteita, metsäkadon ja lajien häviämisen aiheuttamaa surua ja ikävää. Uskon, että jaan nämä kokemukset todella monien kanssa.”

”Sydänjuuria myöten” -näyttely on esillä Taidekeskus Järvilinnassa 12. – 28.11.2021, avoinna ke – su klo 12 – 17. Tervetuloa!