Tiedeilta: Kyberturvallisuus ja informaatiosota

Osallistua verkkolähetykseen tai paikan päällä Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston ja kesäyliopiston tiedeillassa käsitellään kyberturvallisuuteen liittyviä teemoja. Yleisöllä on mahdollisuus lähettää kysymyksiä asiantuntijoille jo ennalta tai lähetyksen aikana chatissä. Kaikille avointa tilaisuutta voit seurata suorana verkkolähetyksenä tai paikan päällä. 

Tiedeillassa käsitellään kyberturvallisuutta ja informaatiosotaa. Kuvat Ukrainan sodan pommituksista, loukkaantuneista ja kuolleista ovat järkyttäneet meitä kaikkia. Fyysisen maailman lisäksi Ukrainan sotaa käydään kuitenkin myös digitaalisessa maailmassa ja ihmisten mielissä. Yhdessä esimerkiksi sotilaallisen painostuksen kanssa tästä digitaalisen maailman sodankäynnistä voidaan puhua hybridiuhkina, joihin Suomessakin juuri nyt varaudutaan valmiuslain muutosprosessissa.


Tiedeillan asiantuntijoina ovat yliopistonopettaja, eversti evp. Martti J. Kari, lehtori Panu Moilanen ja työelämäprofessori Martti Lehto Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnasta. Tiedeillan juontaa tiedetoimittaja Mari Heikkilä. Asiantuntijoiden esitysten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä lähetyksen chatissä ja asiantuntijat myös  vastaavat ennalta lähetettyihin kysymyksiin.