Totuus ja Valhe – Vladimir Vysotskin lauluja

Maamme eturivin näyttelijöistä ja muusikoista koostuva Totuus ja Valhe-yhtye esittää neuvostoliittolaisen toisinajattelijan Vladimir Vysotskin aina ajankohtaisia lauluja tuoreina, karheina versioina Teatteri Sirkus Suosalon tunnelmallisessa sirkusteltassa elo-syyskuussa 2024 Lievestuoreen satamassa. Intiimi telttalava antaa kappaleille ainutlaatuisen miljöön, jossa esiintyjät ovat vain muutaman askeleen päässä yleisöstä.

Martti Suosalon, Nora Raikamon, Jarkko Lahden, Kiureli Sammallahden ja Valtteri Bruunin muodostama Totuus ja Valhe on esittänyt Vysotskin tarkkanäköisiä lauluja ihmisyydestä jo vuodesta 2006 lähtien. Neuvostoliittolaisen, toisinajattelijana tunnetun Vysotskin tekstit ovat tänäkin päivänä ajankohtaisia. Hänen lyriikkansa nousee esiin Turkka Malin, Pirkko Saision ja Kaj Chydeniuksen terävissä käännöksissä.

Vladimir Vysotskin lauluja-konsertti vierailee elo-syyskuussa 2024 osana Teatteri Sirkus Suosalon Komeljanttarit kiertää taas! -kiertuetta Helsingissä, Laukaan Lievestuoreella ja Turussa.

Tule nauttimaan ainutlaatuisesta konsertista sirkustelttaan loppukesän tunnelmallisessa illassa!

VLADIMIR VYSOTSKI

Vladimir Semjonovitš Vysotski (1938–1980) oli neuvostoliittolainen runoilija, muusikko ja näyttelijä. Vaikka hän oli oman aikansa tunnetuimpia venäläisiä trubaduureja, niin virallista tunnustusta hän ei saanut osakseen kuin vasta kuolemansa jälkeen. Yhteiskunnallisia aiheita kaihtamaton taiteilija leimattiin kotimaassaan neuvostovastaiseksi, ja hänen työnsä joutui usein sensuroinnin kohteeksi. Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen Vysotski on saanut tunnustusta merkittävänä venäläisenä kirjallisuuden hahmona. Hänen tekstit kertovat usein neuvostoelämästä, sodasta ja rakkaudesta. Musiikissa korostuu kuplettimaisuus ja huumori, mutta myös älykkäät ja tarkat havainnot yhteiskunnasta.

TYÖRYHMÄ

Lavalla: Martti Suosalo (laulu), Nora Raikamo (laulu, viulu), Jarkko Lahti (laulu), Kiureli Sammallahti (laulu, harmonikka), Valtteri Bruun (laulu, kitara)
Musiikki ja tekstit: Vladimir Vysotski
Suomennos: mm. Pirkko Saisio, Kaj Chydenius, Mika ja Turkka Mali, Maaria Lindstedt ja Kiureli Sammallahti, Dick Holmström.

TIEDOT

Ikäraja: Ei ikärajaa. Suositeltu ikäraja 12 vuotta.
Kesto: 1 tunti 50 minuuttia, sisältäen 20 minuutin väliajan.
Numeroimattomat istumapaikat.
Ovet ja lipuntarkastus avataan puoli tuntia ennen esitystä.
Ei narikkaa, vaatteet voi ottaa mukaan telttaan.
Tapahtuman yhteydessä toimii kahvila.

Seuraa Teatteri Sirkus Suosaloa Instagramissa ja Facebookissa!

Lievestuore, Lievestuoreen satama

Pe 30.8. klo 18.00 Luolamies
Pe 30.8. klo 21.00 Totuus ja Valhe – Vladimir Vysotskin lauluja
La 31.8. klo 14.00 Yökyöpelit
La 31.8. klo 19.00 Starman
Su 1.9. klo 12.00 Yökyöpelit
Su 1.9. klo 15.00 Luolamies

Esityksen lipunmyynti ja esityskalenteri osoitteessa www.tiketti.fi/teatterisirkussuosalo