Vastarannat – Marianne Laiti

Taidenäyttely

”Maalaan itse tekemilläni kuivapastelliliiduilla paperille. Liidut ovat erittäin hyvälaatuiset ja niiden rautaoksidipitoinen värimaailma on pehmeä, mutta intensiivinen. Näihin liituihin yhdistän myös Rembrandt-taiteilijapastelleja rinnastaen näin kaksi erilaista värimaailmaa. Rakastan paperin karkeutta ja sitä, ettei työn ja minun välissä ole mitään. Pastellien kanssa piirtäminen yhdistyy luontevasti maalaamiseen, sillä viivan herkkyys ja väri ovat molemmat oleellisia.

Maisema-aihe on laajentanut psykologisen kiinnostukseni kokonaisvaltaisemmaksi ajatteluksi. Ihminen on töissäni läsnä epäsuorasti jälkinä, merkkeinä ja asumuksenkaltaisina rakenteina. Maisemassa on kerroksia: ajan ja tilan ulottuvuuksia, joissa luonto puhuu. Koen maalaavani tiloja mielelle ja mielikuvitukselle. En halua hallita maisemakokemusta, vaan kuljeksia siinä, ja toivon saman vapauden välittyvän myös katsojalle.”

Marianne Laiti on Tampereella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän kuuluu Suomen taidemaalariliittoon sekä Tampereen taiteilijaseuraan. Hänen julkisia teoksiaan on mm. Tampereen Vuoreksen kaupunginosassa sekä Scandic Hotel Rosendahlissa. Teoksia on myös mm. Tampereen ja Kemin taidemuseoiden kokoelmissa.