Paremman olon perinnekylä

Tupaswilla on perinnekylä täynnä rehtiä olemista ja kokemista Laukaan sydänmailla Kuusan kylässä. Vinninlammen rannalla Kattamäen rinteiden kainalossa saunotaan, juhlitaan ja kokoustetaan perinteisin menoin.

Tupaswillan väki johdattaa vieraat entisajan tunnelmaan. Vanhat rakennukset, traktorit, koneet ja työkalut heräävät henkiin tarinoiden myötä, vauhdista ja pärinästä pitävät pääsevät hurjastelemaan. Rauhaa rakastavat rentoutuvat saunan lempeässä lämmössä tähtien loisteessa.

 

Tupaswillan kokoukset ja pidot

Perinnekylän herkulliset pitopöydät hemmottelevat puhtaalla, hyvällä ruualla sopasta mahtipitoihin. Perinnekylän hirsinen päärakennus on suojannut sota-aikana Akseli Gallen-Kallelan taideteoksia ja nähnyt niin apteekkarin, hammaslääkärin kuin nimismiehenkin elämää. Vanhat huonekalut ja esineet tuovat kokouksiin ja juhlatilaisuuksiin hivenen historiaa. Päärakennuksessa on tilaa 80 ruokailijalle. Tilavassa perinnetuvassa kokoustetaan tai vietetään häitä tai muita perhejuhlia jopa 170 hengen joukolla hilpein mielin.

 

Armeijan ajoneuvoja ja mahtisavusauna

Tupaswillassa tekemistä löytyy niin sotakoneiden, -pelien, ja taitoajojen parissa kuin Sepän pajassa tai perinnerasteilla. Pärinästä pitävät pääsevät hurjastelemaan armeijan kalustolla pitkin Kattamäen jyrkkiä rinteitä.

Tupaswillan mahtisavusauna on elämys vailla vertaa. Se on Suomen paras yrityssavusauna ja tiettävästi maailman suurin savusauna. Mahtisavusaunassa järjestetään myös naisten turvesaunailtoja, jotka hellivät kehoa ja sielua. Niissä saunatonttu talsii huolehtimassa saunojien savuntuoksuisesta nautinnosta.

 

Tupaswillan tapahtumat – ihan kuin ennen vanhaan!

Tupaswilla on myös perinnetapahtumien näyttämö. Vuosittain elokuussa järjestetään Tupaswillan Perinnepäivät ja adventin aikaan joulumarkkinat. Suosittuja tapahtumia ovat myös naisten turvesaunaillat ympäri vuoden sekä langanvärjäyskurssit luonnonväreillä kesäisin. Jo pihapiiriin saapuessasi hieraiset silmiä: kaikki Tupaswillassa on ihan niin kuin ennen!

Perinnekylän tapahtumat ja tarinat kumpuavat syvältä suomalaisesta voimasta. Tupaswilla on unohtumaton paikka juurevista kokemuksista ja mauista nauttiville. Iloitkaa perinteisin menoin!

 

Aukioloajat

Tupaswillan perinnekylä on avoinna ryhmille tilauksesta ja yleisölle tapahtumien aikaan.

Varustelu ja lisäpalvelut:

  • Elämyspalvelut: sotakoneet- ja pelit, turvesaunat, teatteri, sepän paja jne.
  • Juhlapalvelut: ohjelmalliset polttarit, häät ja muut juhlat
  • Kokoukset ja virkistyspäivät
  • Kurssit
  • Minimessut
  • Mahtisavusauna ja muut saunat
  • Turvesaunaillat
  • Tilaustyöt ja lahjakortit

0207 410 100

Ränssintie 5
41370 Kuusa

myynti@tupaswilla.fi

Ränssintie 5

Ränssintie 5, Laukaa, Suomi

View larger map

#visitlaukaa

Voit jättää oman jälkesi jakamalla kuvia, kokemuksia tai muistoja Visit Laukaan some-kanavissa hashtagilla #visitlaukaa tai lähettämällä ehdotuksia myös muille seikkailijoille soveltuvista vierailukohteista ja tekemisestä.

Tehdään yhdessä Laukaa nauttimisen arvoiseksi paikaksi, Visit Laukaa!
X
X