Yhteyttä ylöspäin

Laukaan kirkko on arkkitehti J.C.L. Engelin suunnittelema empire-tyylinen puukirkko ja se valmistui vuonna 1835. Kirkkoon mahtuu 800 ihmistä. Laukaan kirkonkylän keskustassa kohoavan kirkon tornin voi nähdä kilometrien päähän Saraaveden toiselle puolelle.

Kirkon alttaritaulun on maalannut hovimaalari R.W. Ekman, ja se esittää Kristusta kirkastusvuorella. Alttaritaulu konservoitiin kesällä 2013. Laukaan kirkon urut ovat 36-äänikertaiset ja ne on valmistanut Kangasalan urkutehdas vuonna 1963.

Viimeisin peruskorjaus kirkkoon tehtiin vuonna 2002. Kirkon alakerrassa toimii tutustumisen arvoinen, kesällä 2019 uudistettu kirkkomuseo.

Laukaan kirkossa pidetään jumalanpalveluksia sunnuntaisin kello 10 sekä muina pyhäpäivinä. Tammi-helmikuussa jumalanpalvelukset pidetään Laukaan seurakuntatalolla.

 

Aukioloajat

Kirkko ja kirkkomuseo ovat kesäaikaan (kesä-heinäkuu) avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 10-16, opas paikalla.

Varustelu ja lisäpalvelut

  • R.W. Ekmanin maalaama alttaritaulu Kristus kirkastusvuorella
  • 36-äänikertaiset urut
  • Kirkkomuseo

040 132 7443 (kirkkoherranvirasto)

Jokiniementie 10,
41340 Laukaa

laukaan.seurakunta@evl.fi

#visitlaukaa

Voit jättää oman jälkesi jakamalla kuvia, kokemuksia tai muistoja Visit Laukaan some-kanavissa hashtagilla #visitlaukaa tai lähettämällä ehdotuksia myös muille seikkailijoille soveltuvista vierailukohteista ja tekemisestä.

Tehdään yhdessä Laukaa nauttimisen arvoiseksi paikaksi, Visit Laukaa!
X
X