Harjunmaiseman kauneutta

Oitinmäkeä jyrkkää rinnettä kiivetessäsi voi vain ihmetellä, kuinka valtavia maamassoja jäätikkö ja sen sulamisvedet ovat kymmeniä tuhansia vuosia sitten siirrelleet.

Harjujensuojeluohjelmaan kuuluva Oitinmäki kohoaa 73 metriä ympäristöään korkeammalle. Sen päältä puuston välistä on näkymä Vatianjärvelle, jonka päässä voi erottaa Äänekosken biotuotetehtaan. Näköalapaikalla olevasta infotaulusta voit tutkia alueen karttaa ja muita tietoja.

Oitinmäen päällä kasvaa valoisaa kuivahkon kankaan mäntymetsää, jonka poluilla on miellyttävä kävellä. Polku on osa vanhaa luontopolkua, joka on merkitty maaston puihin punaisilla merkeillä. Reittivalinnoista riippuen Oitinmäelle voi tehdä 1–2 km kävelylenkin. Polulle pääsee Peurungan suuntaan menevältä Metsoreitiltä. Metsoreitille pääsee Varjolan tilan ja Kanavateatterin parkkipaikoilta.

Oitinmäen kodalla on puuvarasto, puucee ja roskis sekä opaste Oitinmäen päällä olevalle näköalapaikalle.

Oitinmäen päälle menevät polut ovat jyrkkärinteisiä, eivätkä sovellu liikuntarajoitteisille.

 

Ajo-ohjeet

Oitinmäki sijaitseen Kuusan kylässä 6,5 kilometriä Laukaan keskustasta pohjoiseen Suolahdentien (637) varrella. Varjolan  ja Kanavateatterin pihoissa ovat parkkialueet. Varjolan tilan parkkipaikalta pääsee Metsoreitille Peurungan suuntaan. Kanavateatterin pihassa roskakatoksen vierestä ylämäkeen lähtee polku, joka yhdistyy Metsoreitille ja jota lähdetään kulkemaan vasemmalle. Helpoiten Oitinmäelle päässee Oitinmäen kodan takaa nousevaa polkua tai Metsoreitiltä lähtevää vanhaa luontopolkua pitkin.

Koskelantie 43,
4130 Kuusa

Koskelantie 43

Koskelantie 43, Laukaa, Suomi

View larger map

#visitlaukaa

Voit jättää oman jälkesi jakamalla kuvia, kokemuksia tai muistoja Visit Laukaan some-kanavissa hashtagilla #visitlaukaa tai lähettämällä ehdotuksia myös muille seikkailijoille soveltuvista vierailukohteista ja tekemisestä.

Tehdään yhdessä Laukaa nauttimisen arvoiseksi paikaksi, Visit Laukaa!
X
X